Κοντινές Αποδράσεις
Tesoro Sivota - Corfu Island

Κοντινές Αποδράσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ:

Tesoro Sivota - The island of Corfu

Ένα κοσμοπολιτικο νησί με πληθώρα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Διακρίνεται για τη καλλιτεχνική της παράδοση και τη μοναδική αρχιτεκτονική της, την πανέμορφη θέα με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη καθώς και τη νυχτερινή ζωή. 

Το ιστορικό της κέντρο της Κέρκυρας, έχει κηρυχτεί σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .

ΠΑΞΟΙ:

Tesor Sivota - The island of Paxoi

Ένα νησί γνωστό για τις εξαιρετικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά του, Αποτελεί πόλο έλξης για κότερα από όλο το κόσμο. Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια από τα Σύβοτα προς τους Παξούς για μονοήμερες εξορμήσεις. Κατά τη μυθολογία οι Παξοί δημιουργήθηκαν από τον Ποσειδώνα, ο οποίος και χτύπησε με την τρίαινα του την Κέρκυρα με αποτέλεσμα να αποκοπεί ένα κομμάτι αυτής το οποίο και σήμερα το γνωρίζουμε ως το νησί των Παξών!

Το 2004, οι Παξοί διακριθήκανε ως πολιτιστικό χωριό της Ευρώπης.

ΠΑΡΓΑ:

Tesoro Sivota - Parga

Απέχει μόλις 35 χλμ από τα Σύβοτα. Ένας παραδοσιακός οικισμός , χτισμένος αμφιθεατρικά κάτω από τη σκιά του ενετικού κάστρου της. Τα πλακόστρωτα σοκάκια της καθώς και οι αμμουδερές παραλίες της πλημμυρίζουν με πλήθος κόσμου τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την Ελληνιστική περίοδο η Πάργα αναφερόταν ως Τορύνη. Υπάρχουν επίσης πολλές εκκλησίες στην Πάργα τις οποίες αξίζει να δείτε.

Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το κάστρο καθώς και το νησάκι απέναντι!

ΛΕΥΚΑΔΑ :

LEFKADA

Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί με απίστευτες παραλίες στη δυτική πλευρά του όπως ο Άγιος Νικήτας, το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί, το Κάστρο, τα Πευκούλια, το Κάθισμα, ο Γιαλός, ο Μύλος και αρκετές άλλες. Οι κάτοικοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους και ως τουριστικός προορισμός είναι από τους πιο κατάλληλους για οικογένειες. Προσφέρεται για χαλάρωση καθώς οι ρυθμοί ζωής του νησιού δεν είναι ιδιαίτερα έντονοι. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες. Στην ανατολική πλευρά του νησιού θα βρείτε το πανέμορφο Νυδρί και στη νότια τη Βασιλική από όπου μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσια ταξί ή να κάνετε μονοήμερες κρουαζιέρες σε άλλα νησιά του Ιονίου!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι για την πρόσβαση στη Λευκάδα δεν θα χρειαστεί φέρρυ μποτ αφού μπορείτε να μεταβείτε με το όχημα σας μέσω της γέφυρας που ενώνει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in